26 Nisan 2010 Pazartesi

Bayrağımızı yakanların sırrı - Fatih Çekirge'ye..





Fatih Çekirge

DAKİKALARCA o fotoğraflara baktım. Erivan’da Türk bayrağını yakanların yüzlerine. Çoğu genç. Kimisi sırıtıyor. Kimisi öfkeyle bağırıyor.
Fanatizmin hortladığı o yüzler sokakları işgal ediyor. Bir başka karede yine o var...

Elinde meşale... Cumhurbaşkanı Gül’ün, Başbakan Erdoğan’ın fotoğraflarını yakıyor. Yine o cahil öfke var yüzlerde. Dev Ermeni bayraklarıyla yürüyorlar. Yanlarında Ermeni polisler...

Sanki bir futbol maçından çıkmış, holigan sürüsü gibi...

Bağırarak yürüyorlar... Faşizmin “ırkçı batağı”na saplanmaya hazır bir “arka sokak lümpenliği” var kıyafetlerde...

24 Nisan’da Erivan’da faşizm, azgın bir cehalet halinde hortluyor.
------


Niso Esim

Bugun 26 Nisan pazartesi. Vatan Gazetesi'nde 18. sayfada çıkan haberin başlığı. "ERMENİSTAN BAYRAĞI YAKILDI"
Adeta bir mutlu olma duygusuyla atılan başlığı, BBP'nin Taksim'de yaptığı gösterinin ayrıntıları takip ediyor. Aynı sizin yazınızdaki gibi, elleri kurt işareti yapan, tekbirler getiren çoğu genç, yüzlerinde o cahil öfke ve telaş. Dev Türkiye bayraklarıyla yürüyorlar, sanki futbol maçından çıkmış bir holigan sürüsü gibi. Dev Türk bayraklarını göndere çekerken halk, yakıyorlar cehalet korosuyla hep bir ağızdan bağırarak Ermenistan bayraklarını.

Keşke bu haklı isyanınıza tarafsız olabilme "CESARETİ"ni gösterebilseydiniz. Bunun temelde yanlış olduğuna, kimsenin kimsenin inandığı birşeyi yakabilme "cehaletine" sahip olmadığına dair birşeyler söyleyebilseydiniz. Türk bayrakları yakılırken, köşenizde ayırdığınız nefret söylemlerinizi, keşke Taksim'in göbeğinde Ermensitan bayrakları yakılırken de gösterebilseydiniz. Bence siz, objektif olamayan bir köşe yazarısınız. Kusura bakmayın, beni bu görüşe iten sizin taraflılığınız oldu.

0 yorum:

Yorum Gönder